Comment obtenir un visa électronique
Latest measures for travelling to Thailand (10 January 2023)

Hoe een e-visum bemachtigen

Back

Français

Hoe een e-visum bemachtigen ?

Klik hier voor de lijst met vereiste documenten voor elk type visum

Om een ​​e-visum aan te vragen op www.thaievisa.go.th worden de browsers Google Chrome en Firefox aanbevolen.

Om er zeker van te zijn dat u een bevestigingsmail ontvangt, is het aan te raden om “Gmail” te gebruiken.

Dingen die u moet weten voordat u een visum voor Thailand aanvraagt.

 1. Account aanmaken klik
 2. Vul het aanvraagformulier in
 3. Ondersteunende documenten downloaden
 4. Visumkosten betalen
 5. Wacht tot het visum is verwerkt
 6. Visumgoedkeuring per e-mail verzonden
 • Gelieve alle vereiste documenten voor uw visum te uploaden zoals hier vermeld. De lijst op www.thaievisa.go.th is niet compleet. De Ambassade werkt samen met de ontwikkelaar van het Thaise e-visum platform om de lijsten te vervolledigen. In afwachting kunt u de vereiste documenten uploaden wanneer dit nodig wordt geacht of in dezelfde sectie als de andere documenten. Het is noodzakelijk om alle benodigde documenten te uploaden zodat uw visumaanvraag tijdig kan worden verwerkt.
 • Visumkosten worden niet terugbetaald. Zorg ervoor dat alle informatie correct is voordat u deze indient. Gelieve alle informatie na te kijken, vooral als uw toestel automatisch invult of autocorrectie gebruikt.

Het e-visum wordt automatisch verzonden naar het geregistreerde e-mailadres of kan worden gedownload van het aanvraagplatform zodra het is afgeleverd. Het visum is een e-visum zonder sticker. Het kan worden afgedrukt vanuit het e-mail- of e-visumsysteem en worden getoond aan de luchtvaartmaatschappij of de immigratiebeambte.


***BELANGRIJK***

  • Het is aangeraden om een ​​laptop of computer en de Google Chrome & Firefox-browser te gebruiken om de e-visumaanvraag in te vullen op https://www.thaievisa.go.th/
  • ***Eenmaal ingediend, kunt u GEEN DETAILS van uw aanvraag WIJZIGEN. Zorg ervoor dat uw visumtype (doel van uw bezoek) correct is gekozen en dat alle informatie correct is ingevoerd, met name uw voornaam – achternaam (familienaam), geboortedatum en paspoortnummer, zoals aangegeven in uw paspoort. Uw aanvraag kan worden geweigerd vanwege onjuiste informatie en het verkeerde type visum. Als de aanvraag wordt geannuleerd of afgewezen, WORDEN DE VERWERKINGSKOSTEN VAN DE AANVRAAG NIET TERUGBETAALD.
  • U kunt alleen met VISA of MASTERCARD betalen. BANCONTACT, MAESTRO en andere kaarten worden niet aanvaard.
  • Zodra de betaling is gedaan, KUNNEN de verwerkingskosten van de aanvraag NIET WORDEN TERUGBETAALD indien de aanvraag wordt geannuleerd of afgewezen.
  • Verander de taal NIET op de Thaievisa-website. Gelieve u aan de originele (Engelse) versie te houden. Het niet naleven van deze instructie kan tijdens de verwerking van het verzoek worden geblokkeerd.
  • De Ambassade behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving een geschikt visum te verlenen.

Het visumtype en aantal inzendingen worden toegekend zoals passend wordt geacht (het verschil in visumaanvraagkosten en toegekende visums WORDEN NIET TERUGBETAALD).

  • Bij het aanvragen van meervoudige inreisvergunningen moet de aanvrager kunnen aantonen dat hij regelmatig naar Thailand reist.
  • Aanvragers van een non-immigrant businessvisum (om in Thailand te werken) kunnen slechts één binnenkomst aanvragen. De ‘re-entry’ vergunning moet worden aangevraagd bij het immigratiekantoor.

Voor sommige nationaliteiten kan de procedure langer duren. Zie: Visumvereisten voor bepaalde landen

Bekijk hier de visumkosten :

Revised Fees for Consular Services effective on 1 July 2019
English